År 3 har under ett par veckor arbetat med ett arbetsområde som vi kallar under ytan. De har undersökt hur man kan skapa perspektiv i en bild genom titta på olika undervattensbilder. Vi har samtalat om storleken på föremålen på bilderna, var på bilden de små respektive stora föremålen finns placerade.  Om man alltid ser hela motivet mm.

Vi kom fram till ett par saker som skapar perspektiv i en bild:

• Föremål som ska vara nära målar vi stora och placerar på den undre delen av papperet.
  • Föremål som ska vara långt bort görs mindre och placeras på den övre delen av papperet.
  • Föremål som är långt bort ska ha få detaljer. Föremål som är nära kan ha mycket detaljer.
  • Man kan använda sig av överlappning, dvs att ett föremål bara sticker fram en bit bakom ett annat föremål.

Eleverna har utifrån dessa kriterier tränat på att skapa en undervattensbild med perspektiv.

Idag har eleverna tryckt bubblor på de papper som ska rama in deras färdiga undervattensbilder. Kom gärna tillbaka nästa vecka så får ni se de färdiga resultaten.

img_2928 img_2929 img_2930 img_2933